Portal do Governo Brasileiro
BDPA - Bases de Dados da Pesquisa Agropecuária Embrapa
 






Registro Completo
Biblioteca(s):  Embrapa Agrobiologia.
Data corrente:  14/06/2019
Data da última atualização:  14/06/2019
Autoria:  BARBOSA, M. V.
Título:  Fungos micorrízicos arbusculares em interação com gênero urochloa: simbiose e influência na estabilidade de agregados do solo.
Ano de publicação:  2018
Fonte/Imprenta:  2018.
Idioma:  Português
Notas:  Tese. (Doutorado em Ciência do Solo) - Universidade Federal de Lavras. Orientação de Marco Aurélio Carbone Carneiro.
Palavras-Chave:  Glomalina; Micorriza arbuscular.
Categoria do assunto:  S Ciências Biológicas
Marc:  Mostrar Marc Completo
Registro original:  Embrapa Agrobiologia (CNPAB)
Nenhum exemplar cadastrado para este documento.
Voltar






Acesso ao texto completo restrito à biblioteca da Embrapa Meio Ambiente. Para informações adicionais entre em contato com cnpma.biblioteca@embrapa.br.

Registro Completo

Biblioteca(s):  Embrapa Meio Ambiente.
Data corrente:  15/02/2019
Data da última atualização:  10/08/2022
Tipo da produção científica:  Artigo em Periódico Indexado
Circulação/Nível:  A - 1
Autoria:  DAMATTA, F. M.; RAHN, E.; LADERACH, P.; GHINI, R.; RAMALHO, J. C.
Afiliação:  FABIO MURILO DAMATTA, UFV; ERIC RAHN, CIAT; PETER LADERACH, CIAT; RAQUEL GHINI, CNPMA; JOSE C RAMALHO, Universidade de Lisboa.
Título:  Why could the coffee crop endure climate change and global warming to a greater extent than previously estimated?
Ano de publicação:  2019
Fonte/Imprenta:  Climatic Change, v. 152, n. 1. p. 167-178, 2019.
DOI:  https://doi.org/10.1007/s10584-018-2346-4
Idioma:  Inglês
Conteúdo:  Coffee, one of the most heavily globally traded agricultural commodities, has been categorized as a highly sensitive plant species to progressive climatic change. Here, we summarize recent insights on the coffee plant's physiological performance at elevated atmospheric carbon dioxide concentration [CO2]. We specifically (i) provide new data of crop yields obtained under free-air CO2 enrichment conditions, (ii) discuss predictions on the future of the coffee crop as based on rising temperature and (iii) emphasize the role of [CO2] as a key player for mitigating harmful effects of supra-optimal temperatures on coffee physiology and bean quality. We conclude that the effects of global warming on the climatic suitability of coffee may be lower than previously assumed. We highlight perspectives and priorities for further research to improve our understanding on how the coffee plant will respond to present and progressive climate change.
Thesagro:  Aquecimento; Café; Efeito Estufa; Mudança Climática.
Thesaurus NAL:  Climate change; Coffea arabica var. arabica; Global warming; Prediction.
Categoria do assunto:  --
Marc:  Mostrar Marc Completo
Registro original:  Embrapa Meio Ambiente (CNPMA)
Biblioteca ID Origem Tipo/Formato Classificação Cutter Registro Volume Status
CNPMA16383 - 1UPCAP - DD
Fechar
Nenhum registro encontrado para a expressão de busca informada.
 
 

Embrapa
Todos os direitos reservados, conforme Lei n° 9.610
Política de Privacidade
Área Restrita

Embrapa Agricultura Digital
Av. André Tosello, 209 - Barão Geraldo
Caixa Postal 6041- 13083-886 - Campinas, SP
SAC: https://www.embrapa.br/fale-conosco

Valid HTML 4.01 Transitional